Un barbat din Capitala a fost arestat preventiv pentru transmiterea intentionata a HIV2Foto© observatornews.ro

Un barbat din Capitala a fost arestat preventiv pentru transmiterea intentionata a HIV

, 6 știri, 418 vizualizări

Potrivit autorităților, bărbatul știa că este infectat cu HIV și, cu toate acestea, a ales să nu îi comunice femeii acest aspect, punându-i astfel viața în pericol. Aceasta a aflat ulterior despre infectare în urma unor teste medicale de rutină, fiind ulterior diagnosticată cu HIV.

"În datele de 14.07.2023 și 26.08.2023, în timp ce se afla la adrese din municipiul București, respectiv județul Ilfov, cunoscând că este infectat cu virusul HIV – SIDA, inculpatul a întreținut raporturi sexuale neprotejate cu persoana vătămată (o femeie în vârstă de 49 de ani), cu consecința infectării acesteia cu virusul HIV, aceasta fiind diagnosticată cu infecție HIV stadiul B2", a transmis, miercuri, Parchetul de pe lângă Tribunalul București.

Bărbatul este inculpat pentru infracțiunea de transmitere a sindromului imunodeficitar dobândit. Cercetările în acest caz sunt continuate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Direcția Generală de Poliție a Municipiului București – Serviciul Omoruri.