Ședință comună solemnă, dedicată Zilei Naționale a României3Foto© puterea.ro

Ședință comună solemnă, dedicată Zilei Naționale a României

, 7 știri, 88 vizualizări

Vicepreședintele Senatului, Alina Gorghiu, ”pion” al președinelui Klaus Iohannis a evidențiat, în discursul său de deschidere a ședinței solemne a Parlamentului României dedicată Zilei Naționale, firește – fără să vrea, toate motivele pentru care președintele n-a participat la aceasta: ”Ziua de 1 Decembrie semnifică unitatea națională, dar, în egală măsură, ne vorbește despre devotament, responsabilitate, datorie, curaj politic. Marea Unire a fost a oamenilor”.

Iohannis nu are pic de devotament pentru țară, ci numai față de golf și prietenii de la Pianu Mare și față de soția pe care o plimbă în Egipt la piramide, cînd în țară spitalele ard. Devotamentul său este dedicat exclusiv sieși.  N-a participat la ședința solemnă pentru că nu împărtășește nici nevoile și nici durerile românilor și nu ne mai vorbește, cum spunea Alina Groghiu, despre responsabilitate, pentru că el refuză să-și asume această responsabilitate. E președinte numai de dragul funcției, nu de dragul României. Nu-și asumă datoriile funcției, ci numai rangul și spoiala ei.

Pe parcursul crizei politice de optzeci de zile, în care ar fi trebuit să acționeze ca mediator, ca și pe parcursul celor doi ani de pandemie și de probleme ale crizei economice care a lovit România, prestația lui Klaus Iohannis poate fi calificată în orice fel, dar nu una responsabilă. A pus mai degrabă gaz pe foc, ca un intrigant mărunt.