Siegfried Mureșan: Cancelarul Austriei ar face bine să renunțe la caracterul antieuropean al discursului© observatornews.ro

Siegfried Mureșan: Cancelarul Austriei ar face bine să renunțe la caracterul antieuropean al discursului

, 4 știri, 40 vizualizări

Europarlamentarul PNL a transmis că șeful de la Vienă ar trebui să renunțe la caracterul antieuropean și populist al discursului său, invitându-l la masa discuțiilor pentru găsirea unor soluții privind presiunea migraționistă.

Eurodeputatul Siegfried Mureșan a susținut că, în contextul blocării aderării României la Schengen pe tema presiunii migraționiste cu care se confruntă acest stat, „în situația de față, când Austria are într-adevăr multe persoane solicitante de azil, calea europeană este calea corectă, nu atacurile la adresa Uniunii Europene, nu atacurile la adresa celorlalte state membre ale Uniunii Europene”.

Totodată, Siegfried Mureșan a dat exemplul Moldovei, care „are un PIB de șapte ori mai mic decât doar PIB-ul Vienei”, însă atunci „când a avut anul trecut 100.000 de refugiați din Ucraina, a devenit mai proeuropeană, nu mai antieuropeană”. „Ceea ce a făcut Republica Moldova poate fi o lecție bună și pentru Austria”, a conchis eurodeputatul.