Sindicatele din Educație vor continua greva8Foto© libertatea.ro

Sindicatele din Educație vor continua greva

, 32 știri, 15 vizualizări

Sindicatele din Educație au anunțat că greva profesorilor continuă până când le sunt rezolvate solicitările. Într-un comunicat de presă comun, sindicatele explică motivele care stau la baza deciziei de a nu relua cursurile.

„Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET”, în numele salariaților din învățământ ale căror drepturi și interese le reprezintă, cer în continuare Guvernului și partidelor aflate la guvernare să-și asume printr-un act normativ articolul scos din Legea Învățământului Preuniversitar și care nu a fost inclus nici în textul OUG 53/2023, ci doar în Nota de fundamentare a ordonanței, potrivit căruia salariul profesorului debutant să fie cel puțin egal cu salariul mediu brut pe economie, salarizarea întregului personal didactic de predare urmând să se realizeze în mod progresiv, în raport de funcție, studii, vechime și grad didactic.

Această atitudine a Guvernului României este interpretată ca o neasumare a Executivului de a aplica principiul menționat mai sus în noua lege a salarizării.

Peste 10.000 de cadre didactice au renunțat la grevă
Ligia Deca,
Ligia Deca: "Peste 10.000 de cadre didactice au renunțat la grevă"