Socrul lui Ponta, uns la Romsilva4Foto© euractiv.ro

Socrul lui Ponta, uns la Romsilva

, 5 știri, 49 vizualizări

Ilie Sârbu (73 de ani), socrul fostului premier Victor Ponta, acum consilier onorific al premierului Marcel Ciolacu, a fost numit membru în Consiliul de Administrație al rRgiei naționale a pădurilor Romsilva, potrivit unui ordin semnat de ministrul Mediului, Mircea Fechet (PNL), scrie G4Media. În 2014, DNA a început urmărirea penală împotriva lui Sârbu în dosarul retrocedărilor ilegale care au lăsat Romsilva fără 44.000 de hectare de păduri, dar în 2018 l-a scos de sub urmărirea penală.

Ministrul Fechet l-a numit pe Ilie Sârbu membru în CA al Romsilva în 23 noiembrie, prin ordin de ministru. Sârbu este membru provizoriu în Consiliul de Administrație. Ulterior, printr-o hotărâre a Consiliului de Administrație al Romsilva din 12 decembrie 2023, Ilie Sârbu a fost numit membru în Comitetul de audit al regiei autonome, scrie G4Media.

Ministrul Mediului declara, la Europa Liberă, că Ilie Sârbu a fost propus, la fel ca toți ceilalți membri provizorii din consiliul de administrație al regiei naționale, de către Romsilva.