Spațiul aerian al Suediei a fost încălcat de un avion militar rusesc, afirmă forțele armate4Foto© realitatea.net

Spațiul aerian al Suediei a fost încălcat de un avion militar rusesc, afirmă forțele armate

, 8 știri, 15 vizualizări

Ministrul suedez de externe, Tobias Billstrom, a condamnat încălcarea spațiului aerian drept „inacceptabilă” și a declarat că oficialii Ambasadei Rusiei la Stockholm vor fi convocați la ministerul său pentru a discuta acest incident. „Suntem în contact strâns cu aliații și partenerii noștri în legătură cu evenimentele din zona noastră imediată”, a afirmat Billstrom.

Incidentul a avut loc în contextul exercițiilor navale din Marea Baltică, la care participă Suedia, cel mai nou membru al NATO, și câțiva dintre noii săi aliați. Potrivit comunicatului forțelor armate suedeze, avioanele Gripen au fost trimise pentru a intercepta avionul rusesc, un SU-24, după ce acesta nu a răspuns la avertismentele radio din partea controlorilor de trafic aerian militari.

Jonas Wikman, șeful forțelor aeriene suedeze, a declarat că incidentul a demonstrat o lipsă de respect față de integritatea teritorială a Suediei. „Am urmărit întregul lanț al evenimentelor și am fost la fața locului pentru a interveni”, a spus Wikman.

Sunt ferm convins că PSD va câștiga alegerile prezidențiale
Marcel Ciolacu,
Alerta in Suedia: un avion militar rusesc Suhoi 24 i-a incalcat…