Site-uri românești, sub atacul hackerilor ruși3Foto© realitatea.net

Site-uri românești, sub atacul hackerilor ruși

, 7 știri, 10 vizualizări

Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) a documentat, în perioada 17 – 21 iunie 2024, nu mai puțin de 25 de atacuri de tip DDoS împotriva unor site-uri din România, lansate de grupări de atacatori cibernetici afiliate Rusiei.

Conform unui comunicat al DNSC, site-urile vizate aparțin unor instituții publice din România, respectiv unor entități private din sectorul financiar-bancar, transport și telecomunicații, în această campanie fiind atacat inclusiv site-ul DNSC.

„Echipa Directoratului a avertizat din timp organizațiile vizate, atacurile fiind anunțate în prealabil pe platforme de tip chat online folosite de atacatori și s-a aflat constant în legătură cu acestea pentru a oferi suportul necesar în mitigare, acolo unde este cazul. Menționăm că nu au existat perioade de întreruperi însemnate a activităților site-urilor vizate. În unele cazuri, în funcție de volumul și complexitatea atacului, au existat perioade scurte, intermitente, de indisponibilitate a serviciilor”, precizează DNSC.