Starea de alertă maximă a fost ridicată în Serbia, în urma calmării tensiunilor cu Kosovo4Foto© stirileprotv.ro

Starea de alertă maximă a fost ridicată în Serbia, în urma calmării tensiunilor cu Kosovo

, 5 știri, 38 vizualizări

Președintele sârb Aleksandar Vucic a ridicat, joi, starea de alertă maximă pe care o dispusese în urmă cu două zile pentru armata sârbă și pentru forțele de poliție sârbe, după calmarea recentelor tensiuni cu Kosovo, relatează agenția Tanjung, citată de EFE.

Acest anunț urmează celui privind eliminarea baricadelor cu care sârbii kosovari blochează de zece zile traficul pe șoselele din nordul Kosovo în semn de protest față de ceea ce consideră a fi discriminarea tot mai puternică din partea autorităților de la Pristina față de minoritatea sârbo-kosovară în această provincie care și-a proclamat independența în 2008, scrie Agerpres.

Odată cu intensificarea tensiunilor între Belgrad și Pristina în ultimele luni, această acțiune de protest a sârbilor a fost declanșată de arestarea de către autoritățile de la Pristina a unui fost ofițer de poliție sârb din cadrul poliției kosovare. Acesta a fost eliberat miercuri din detenție prin decizia unui tribunal din Pristina și plasat în arest la domiciliu.