Strănepoata lui Nikita Hrușciov: Lumea este mai aproape de un război nuclear decât în ​​timpul crizei rachetelor din Cuba3Foto© libertatea.ro

Strănepoata lui Nikita Hrușciov: Lumea este mai aproape de un război nuclear decât în ​​timpul crizei rachetelor din Cuba

, 6 știri, 23 vizualizări

Nina Hrușciova, academiciană a cărui străbunic a fost liderul Uniunii Sovietice în timpul crizei rachetelor cubaneze din 1962, a avertizat că războiul din Ucraina pare a fi mai periculos, deoarece niciuna dintre părți nu pare dispusă să „retragă”, conform The Guardian.

Hrușciova, profesor de relații internaționale la New School din New York, a vorbit  despre criza din 1962, la programul Today, spunând că atât președintele SUA, John F. Kennedy, cât și Hrușciov, au convenit să se reducă tensiunile de îndată ce războiul nuclear a devenit o amenințare reală.

„Ceea ce a salvat cu adevărat lumea la acea vreme a fost că atât Hrușciov, cât și Kennedy, indiferent ce credeau ei despre ideologia celuilalt și dezacordurile dintre ei, și niciunul nu a vrut să cedeze (...) totuși, când a apărut amenințarea unui potențial conflict de orice fel, au renunțat imediat.