SUA impune sancțiuni Rusiei și Iranului pentru detenția abuzivă și luarea de ostatici a americanilor2Foto© observatornews.ro

SUA impune sancțiuni Rusiei și Iranului pentru detenția abuzivă și luarea de ostatici a americanilor

, 5 știri, 65 vizualizări

Sancțiunile americane vizează Serviciul Federal de Securitate al Rusiei, cunoscut adesea sub numele de FSB, și Organizația de Informații a Corpului Gardienilor Revoluției Islamice din Iran, sau IRGC-IO, pentru că „sunt responsabili sau complici, direct sau indirect implicați sau responsabili de ordonarea, controlul sau dirijarea în alt mod a detenției ilegale a unui cetățean american în străinătate”.

Doi oficiali de rang înalt ai administrației, care au vorbit sub rezerva anonimatului conform regulilor de bază stabilite de Casa Albă, au declarat că sancțiunile de joi erau în curs de aplicare înainte ca autoritățile ruse să-l rețină pe cetățeanul american Evan Gershkovich luna trecută.

Gershkovici, jurnalist la The Wall Street Journal, a fost arestat la sfârșitul lunii martie sub acuzația de spionaj. Departamentul de Stat a făcut demersuri oficiale pentru a declara detenția lui Gershkovich ca fiind una abuzivă, ceea ce deschide resurse suplimentare pentru a asigura eliberarea acestuia.