Sute de persoane dintr-o inchisoare din Ecuador au murit după ce două bande rivale s-au luat la bătaie5Foto1Video© realitatea.net

Sute de persoane dintr-o inchisoare din Ecuador au murit după ce două bande rivale s-au luat la bătaie

, 5 știri, 45 vizualizări

Cel mai recent bilanț al luptelor sângeroase din închisoarea Litoral arată că cel puțin 116 oameni au murit, iar peste 80 de deținuți au fost răniți. Cel puțin cinci deținuți au fost decapitați, în timp ce alții au fost împușcați. Comandantul poliției, Fausto Buenaño, spune că prizonierii au aruncat cu grenade, scrie Libertatea.

Mai mult de 400 de ofițeri de poliție au intervenit pentru a recâștiga controlul închisorii. Presa locală relatează că lupta a avut loc la ordinul bandelor mexicane de trafic de droguri care acționează în prezent în Ecuador.

Directorul serviciului penitenciarului din Ecuador, Bolivar Garzon, a declarat pentru radioul local că poliția a preluat controlul la 14.00, ora locală, însă seara au avut loc alte împușcături, explozii. „Azi dimineață am preluat controlul total. Intrăm în pavilioanele unde a existat conflictul și descoperim mai multe cadavre”, a spus acesta.