Topul celor mai ușor de vândut mașini second-hand în România3Foto© romanialibera.ro

Topul celor mai ușor de vândut mașini second-hand în România

, 5 știri, 25 vizualizări

Mii de anunțuri de vânzare de mașini second hand apar zilnic pe portalurile de profil din România. De la hatchback-uri de dimensiuni mici, până la SUV-uri de lux, printre mașinile puse la vânzare se regăsesc și modele rare care, mai devreme sau mai târziu, pleacă acasă cu noul proprietar. Timpul de vânzare variază, ținându-se cont de model și facilitățile oferite.

Cercetările companiei de date auto carVertical au relevat faptul că românii preferă mașinile din clasa economică, acestea fiind și modelele ce și-au găsit cel mai rapid proprietari noi. Cu toate acestea, pentru a vinde anumite modele poate fi nevoie și de peste 2 luni.

Din top 5 mașini cele mai vândute din România toate provin din Japonia, fiind produse de Honda, Suzuki și Mitsubishi. Este nevoie, în medie, de 25,7 zile pentru a vinde o Suzuki Grand Vitara, care este mașina cel mai rapid vândută din țară. Această mașină oferă șoferilor capabilități SUV și este și destul de ieftină, ceea ce o face o alegere populară pe piața mașinilor second hand.