Tot ce trebuie să știi despre voucherele pentru panourile fotovoltaice3Foto© revistapresei.hotnews.ro

Tot ce trebuie să știi despre voucherele pentru panourile fotovoltaice

, 5 știri, 80 vizualizări

Ministrul Fondurilor Europene, Adrian Câciu a oferit informații esențiale despre acordarea voucherelelor energetice din cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Acestea sunt destinate instalării de panouri fotovoltaice și baterii, cu accent pe satisfacerea nevoilor de autoconsum ale gospodăriilor aflate în dificultate energetică, excluzând prosumatorii.

1,4 mld de euro pentru panouri fotovoltaice Ministrul Câciu a subliniat că programul vizează asigurarea suficienței energetice pentru gospodării, nu producția excedentară de energie. Din cei 1,4 miliarde de euro alocați României prin componenta RepowerEU din PNRR, 1,2 miliarde de euro sunt direcționați către cetățeni, în special cei care beneficiază deja de ajutoare de încălzire.

Ce valoare vor avea voucherele pentru panourile fotovoltaice? În ceea ce privește valoarea voucherelor, ministrul a explicat că fiecare gospodărie poate primi un voucher de până la 25.000 de lei pentru panouri fotovoltaice și un altul de 25.000 de lei pentru capacitatea de stocare a energiei, totalizând 50.000 de lei (aproximativ 10.000 de euro).