Turcia amenință cu o operațiune militară în Siria2Foto© romaniatv.net

Turcia amenință cu o operațiune militară în Siria

, 6 știri, 23 vizualizări

Mevlut Cavusoglu, ministrul turc de externe, a declarat luni că în cazul neinstituirii unei zone de securitate în nordul Siriei și dacă amenințările la adresa Turciei vor continua, Ankara va lansa o operațiune militară la est de Eufrat, transmite Reuters. Turcia se află în discuții cu SUA în vederea stabilirii unei zone de securitate la granița sa, în zona de nord-est a Siriei, regiune în care SUA sprijină miliția kurdă YPG, pe care Ankara o consideră organizație teroristă.

Într-un interviu acordat postului TGRT Haber, Cavusoglu a mai afirmat că speră să se ajungă la un acord după convorbirile din seara zilei de luni cu trimisul special american pentru Siria, James Jeffrey, sosit în vizită la Ankara. Șeful diplomației turce a menționat că recent se înregistrează o încetinire a dialogului dintre Ankara și Washington privind crearea zonei de securitate.

El a precizat că Ankara a comunicat Washingtonului că nu ar trebui să utilizeze luptele din provincia Idlib din nord-vestul Siriei ca pretext pentru nerespectarea propunerii privind instituirea unei zone de securitate.