Uleiul care va fi folosit la încoronarea regelui Charles al III-lea a fost binecuvântat la Ierusalim9Foto© libertatea.ro

Uleiul care va fi folosit la încoronarea regelui Charles al III-lea a fost binecuvântat la Ierusalim

, 12 știri, 39 vizualizări

Atât Charles, cât și Camilla, vor fi unși cu acest mir în timpul încoronării de pe 6 mai.

Mirul a fost făcut din aceleași ingrediente ca și cel folosit la încoronarea Reginei Elisabeta a doua în 1953, spune Palatul Buckingham, și se bazează pe o formulă veche de sute de ani.

Uleiul sfânt care va fi folosit la încoronarea regelui Charles al III-lea a fost fabricat în secret timp de opt luni în orașul Hull din centrul Marii Britanii.

Mark Hutton, farmacist și fost pastor, s-a bazat pe o rețetă secretă care datează din secolul al XVII-lea și din vremea lui Carol I. Potrivit The Telegraph, este o „reinterpretare modernă” a unui ulei imaginat de Moise. Acest ulei, a cărui rețetă este în Biblie, conține smirnă, scorțișoară și ulei de măsline. Mark Hutton, în vârstă de 66 de ani, a spus că a muncit din greu la acesta, după orele de muncă, pentru a fi gata pentru încoronarea din 6 mai. A petrecut luni de zile căutând în toată Europa și în lume ingredientele necesare pentru prepararea uleiului.