Un bărbat cu un plămân extirpat din greșeală are de primit 150.000 de euro. „Marius Nasta” nu are bani de despăgubiri6Foto© stirileprotv.ro

Un bărbat cu un plămân extirpat din greșeală are de primit 150.000 de euro. „Marius Nasta” nu are bani de despăgubiri

, 8 știri, 14 vizualizări

Povestea pacientului a început în 2015 când a ajuns la Institutul „Marius Nasta” și i s-a pus acolo, pe baza unor investigații medicale, diagnosticul de cancer pulmonar. În plus, i s-a spus că trebuie scoasă o parte a plămânului drept.

Doar că în sală, chirurgul a decis să-i scoată tot plămânul. Pacientul ar fi aflat acest lucru doar la câteva zile după intervenție, de la o asistentă. Doar că examinarea histopatologică, adică analiza probei extrase din plămân, a arătat că bărbatul nu avea cancer, ci tuberculoză.

Așa că a dat în judecată atât spitalul, cât și medicul care l-a operat: prof Ioan Cordos. La finalul anului trecut, instanța a decis ca spitalul să plătească daune în valoare de 150.000 de euro, doar că managerul institutului spune că nu are banii necesari. A încercat o eșalonare a plăți, dar pacientul nu ar fi de acord. Nu este primul caz câștigat în instanță de un pacient.