Un cargobot sub pavilion turcesc a lovit o mina in Marea Neagra, in largul coastelor Romaniei - Nava a suferit avarii minore6Foto1Video© hotnews.ro

Un cargobot sub pavilion turcesc a lovit o mina in Marea Neagra, in largul coastelor Romaniei - Nava a suferit avarii minore

, 14 știri, 26 vizualizări

Compania britanică de securitate maritimă Ambrey a declarat că, potrivit informațiilor pe care le-a primit, nava a lovit o mină maritimă la 11 mile marine nord de Sulina, România, în apropiere de intrarea în Canalul Sulina.

„Se pare că nava s-a confruntat cu o explozie în jurul orei 09.20 GMT (12.20, ora României). Nava a aruncat ancora pentru o perioadă scurtă de timp pentru a evalua pagubele", a precizat compania de securitate Ambrey. "La ora 12.10 (15.10, ora României), nava și-a reluat navigația", a adăugat Ambrey, precizând că nu au fost raportate victime.

Acesta este primul incident din ultimele câteva luni în care o navă lovește o mină marină. Zona Mării Negre a fost catalogată ca zonă de risc ridicat de către asigurători, iar minele plutitoare rămân un pericol.