Un iranian ar fi fost împușcat în cap de forțele de ordine, pentru că a sărbătorit eliminarea echipei de la Cupa Mondială6Foto© libertatea.ro

Un iranian ar fi fost împușcat în cap de forțele de ordine, pentru că a sărbătorit eliminarea echipei de la Cupa Mondială

, 8 știri, 31 vizualizări

Iran Human Rights a raportat că forțele de ordine l-au împușcat și ucis pe Mehran Samak, în vârstă de 27, când acesta a început să claxoneze din mașină, în orașul Bandar Anzali din Marea Caspică, pentru a sărbători înfrângerea echipei de fotbal iraniene, potrivit BBC.

Videoclipurile din alte orașe au arătat mulțimi care aplaudă și dansează pe străzi. Mulți iranieni au refuzat să-și susțină echipa de fotbal din Qatar, considerând-o ca o reprezentare a Republicii Islamice.

Jucătorii nu au cântat imnul național înainte de primul lor joc, înfrângere cu 6-2 în fața Angliei, într-un gest de solidaritate față de protestatari. Dar au cântat la meciul din Țara Galilor, pe care l-au câștigat cu 2-0, și la confruntarea împotriva SUA. Unii protestatari au văzut asta ca pe o trădare a cauzei lor, deși au existat rapoarte că echipa a fost supusă unei presiuni intense din partea autorităților iraniene.