Un om de știință cere scuze după ce a publicat o imagine cu o felie de chorizo, susținând că este fotografia unei stele îndepărtate2Foto© libertatea.ro

Un om de știință cere scuze după ce a publicat o imagine cu o felie de chorizo, susținând că este fotografia unei stele îndepărtate

, 4 știri, 28 vizualizări

Fizicianul Étienne Klein, director în cadrul Comisei Franței pentru Energii Alternative și Energie Atomică, a recunoscut că imaginea publicată recent cu ceea ce susținea că este Proxima Centauri, cea mai apropiată stea de Soare, este de fapt o fotografie cu o felie din cârnatul spaniol Chorizo, relatează CNN.

Omul de știință a publicat săptămâna trecută pe Twitter fotografia despre care a afirmat că a fost făcută de telescopul James Webb și a lăudat „nivelul de detaliu” oferit de imaginea din spațiu.

”Imagine cu Proxima Centauri, cea mai apropiată stea de Soare, situată la 4,2 ani lumină distanță de noi. A fost făcută de telescopul spațial James Webb. Acest nivel de detaliu... O lume nouă este dezvăluită în fiecare zi”, a scris el pe 31 iulie, pe Twitter, acolo unde are peste 90.000 de urmăritori.