Ungaria oferă permise de conducere gratuite2Foto© businessmagazin.ro

Ungaria oferă permise de conducere gratuite

, 5 știri, 24 vizualizări

Pentru a atenua deficitul de șoferi în sectorul transporturilor și al transportului de persoane, ungurii lansează de la 1 martie, un program de formare a șoferilor, urmând să ofere peste 1.000 de permise de conducere gratuite cetățenilor. Programul care vizează acordarea celor peste 1.000 de permise de conducere dispune de o finanțare internă de 1,7 miliarde de forinți (4,32 milioane euro).

Acordarea acestor permise de conducere poate contribui substanțial la creșterea ocupării forței de muncă și la îmbunătățirea competitivității transportului rutier de mărfuri și de pasageri, a transmis Sándor Czomba, secretar de stat pentru politica de ocupare a forței de muncă în cadrul Ministerului Economiei Naționale din Ungaria, potrivit presei din Ungaria.

În ultimii ani, au fost implementate cu succes cursuri de pregătire a șoferilor, finanțate de stat. În acest an, de la 1 martie, OFA Nonprofit Kft. (Societatea Națională de Utilitate Publică pentru Ocupare a Forței de Muncă Fără Profit) va lansa un nou program, participanții urmând să primească permise de conducere categoria C, C+E și D.