Vasile Blaga, achitat definitiv în dosarul penal pentru trafic de influență9Foto© stirileprotv.ro

Vasile Blaga, achitat definitiv în dosarul penal pentru trafic de influență

, 14 știri, 15 vizualizări

Vasile Blaga a fost achitat definitiv în dosarul penal în care era cercetat pentru trafic de influență. Astfel, decizia inițială rămâne una definitivă neexistând alte căi de atac. Magistrații l-au obligat pe fostul copreședinte al PNL și fostul membru PDL să achite cheltuielile de judecată în valoare de 1.000 de lei.

Vasile Blaga a fost achitat pe 15 noiembrie 2021 de către Înalta Curte de Casație și Justiție, decizia de la acea dată putând fi atacată. Dosarul este unul vechi, din 2016, iar acuzațiile au fost grave. Politicianul ar fi încasat speste 70.000 de euro pentru a favoriza unei firme mai multe contracte cu statul român. Desigur, decizia este una definitivă, iar Vasile Blaga este nevinovat, sau cel puțin așa spun judecătorii.

Completul de cinci judecători care a fost condus de vicepreședintele ÎCCJ, Iulian Dragomir, a decis să îl achite definitiv pe Vasile Blaga în celebrul dosar legat de traficul de influență.Vasile Blaga va fi obligat să plătească cheltuielile de judecată care se ridică la suma de 1000 de lei