Vot dispora. Iohannis: Am promisiunea ministrului afacerilor externe2Foto© hotnews.ro

Vot dispora. Iohannis: Am promisiunea ministrului afacerilor externe

, 4 știri, 25 vizualizări

Președintele Klaus Iohannis spune că are promisiunea fermă a ministrului Afacerilor Externe că la alegerile prezidențiale lucrurile vor fi "mult mai bine organizate"în secțiile de votare din diaspora.

Aflat la The Liederkranz of New York City, pentru lansarea cărții "EU.RO - Un dialog deschis despre Europa", președintele a răspuns unor întrebări legate de organizarea votului în diaspora și de modul în care s-au desfășurat întrevederile cu președintele SUA, Donald Trump, potrivit Agerpres. La eveniment a fost prezentă și ministrul Afacerilor Externe, Ramona Mănescu.

"Am văzut că la europarlamentare, unde participarea a fost senzațional de bună - poate și datorită referendumului pe care l-am convocat în paralel cu europarlamentarele - lucrurile nu au funcționat așa cum ar fi trebuit și cum ne-am imaginat că vor funcționa. După care, folosind rezultatul referendumului, iar s-a lucrat pe legislația specifică și s-au găsit câteva soluții. Am promisiunea fermă de la doamna ministru al Afacerilor Externe, care este aici, că lucrurile vor fi mult, mult mai bine organizate de această dată în secțiile de vot din diaspora", a declarat Iohannis.