Vot în Parlament pe intervenția imediată împotriva urșilor periculoși, nu doar în interiorul, ci și în exteriorul localităților2Foto© antena3.ro

Vot în Parlament pe intervenția imediată împotriva urșilor periculoși, nu doar în interiorul, ci și în exteriorul localităților

, 5 știri, 11 vizualizări

„Asigurăm protecția speciilor, dar protejarea oamenilor și a bunurilor acestora este prioritatea noastră! Parlamentul a adoptat, astăzi, a doua oară, după reexaminarea cerută de președintele Klaus Iohannis, legea care permite intervenția imediată împotriva urșilor periculoși, nu doar în interiorul, ci și în exteriorul localităților”, anunță ministrul.

Tanczos Barna afirmă că ”încă de anul trecut este în vigoare Ordonanța de Urgentă, inițiată de el, ce a permis intervenția în intravilan”.

„Prin completările aduse de Parlament, acum avem o reglementare și pentru situația în care acest pericol apare în extravilan. Totodată, la inițiativa noastră, cheltuielile administrațiilor locale privind permanența și intervenția imediată vor fi decontate de către Ministerul Mediului. Împreună cu ordinul de ministru prin care am stabilit cotele de intervenție și prevenție avem, în sfârșit, toate instrumentele pentru a salva vieți, pentru a apăra viața și bunurile oamenilor împotriva urșilor deveniți agresivi”, spune ministrul Mediului.

Asigurăm protecția speciilor, dar protejarea oamenilor e prioritatea noastră
Barna Tánczos,
Legea care permite împușcarea urșilor, adoptată. Tanczos Barna:…