Voucherele de 50 de euro pentru alimente vor fi distribuite din 1 iunie5Foto© rfi.ro

Voucherele de 50 de euro pentru alimente vor fi distribuite din 1 iunie

, 12 știri, 36 vizualizări

"Nu există, încă, un acord de finanțare a acestor vouchere, dar există un acord verbal prealabil. Au fost discuții cu Comisia Europeană, (...) urmează ca noul ministru al Fondurilor Europene să parafeze ceea ce s-a discutat până acum. Cred că vom fi în situația în care prima tură de vouchere se va finanța de la bugetul de stat și vom recupera ulterior banii.

(...). Pensionarii vor primi aceste sume așa cum primesc și pensiile, prin Poșta Română", a afirmat ministrul Budăi, într-o conferință de presă, citat de Agerpres.  Ministrul a adăugat că recent coaliția guvernamentală a aprobat un program de sprijin extrem de important atât pentru mediul de afaceri cât și pentru categoriile vulnerabile.

"Cu siguranță, sumele ar trebui să fie mai mari, dar este ceea ce putem face acum, să sprijinim în primul rând categoriile vulnerabile, să implementăm acest al doilea pachet social, după cel prin care am trecut mai bine perioada de iarnă și să preîntâmpinăm acum și evoluția extrem de galopantă a prețurilor la alimente.