Zeci de copii cu simptome de toxiinfecție alimentară, după ce au luat masa într-un camping din Buzău / 13 au ajuns la spital4Foto© adevarul.ro

Zeci de copii cu simptome de toxiinfecție alimentară, după ce au luat masa într-un camping din Buzău / 13 au ajuns la spital

, 7 știri, 17 vizualizări

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Buzău a intervenit, duminică după-amiază, pentru acordarea primului ajutor medical unui grup de 42 de persoane, dintre care 39 de copii, toți din București, care acuzau stare de rău și aveau simptome de toxiinfecție alimentară, în localitatea Măgura, 13 dintre aceștia fiind transportați la spital.

„La fața locului s-au deplasat două autospeciale de transport personal și victime multiple și trei ambulanțe din cadrul SAJ. La sosirea echipajelor s-a constat că toate persoanele erau conștiente și cooperante, dintre acestea 11 copii și 3 adulți au necesitat îngrijiri medicale. Ulterior au fost preluate și transportate la Spitalul Județean de Urgență Buzău 13 persoane (11 copiii și 2 adulți), un adult refuzând transportul la spital”, a transmis ISU Buzău.

De asemenea, reprezentanții Spitalului Județean de Urgență (SJU) au informat că la UPU-SMURD au fost aduși 11 copii și doi adulți, cu simptome de toxiinfecție alimentară - vărsături, dureri abdominale și scaune diareice. Cei 11 copii au vârste între 8 și 11 ani.