Zeci de mii de porci vor fi sacrificați la o fermă din județul Timiș3Foto© a1.ro

Zeci de mii de porci vor fi sacrificați la o fermă din județul Timiș

, 5 știri, 266 vizualizări

Zeci de mii de porci vor fi sacrificați în județul Timiș, într-una dintre fermele celui mai mare producător de carne de porc din România, unde a fost descoperit un focar de pestă porcină africană. Autoritățile locale au instituit carantina, iar transportul de animale este interzis pe o rază de 10 kilometri în jurul comunei Parța, unde se află ferma respectivă.

Prefectul de Timiș, Mihai Ritivoiu, a făcut mai multe precizări.

Mihai Ritivoiu: Problema este cu atât mai serioasă și gravă cu cât proprietarul fermei este cel mai mare producător de carne de porc din România, Smithfield România, fostul Comtim, care are în Timiș și Arad 48 de ferme, cu un total de 500.000 de porci. Această fermă de la Parța are 39.000 de porci. Smithfield mai are două ferme într-o rază de câțiva kilometri, unde sunt iarăși niște zeci de mii de porci. Dacă virusul nu reușește a fi ținut sub control și scapă, pierderile vor fi covârșitoare.

Pesta porcină africană nu pune în pericol sănătatea oamenilor, dar este extrem de contagioasă în rândul animalelor, transmite corespondenta RRA, Alina Bujancă.