Zelenski își nuanțează poziția privind incidentul din sud-estul Poloniei3Foto1Video© libertatea.ro

Zelenski își nuanțează poziția privind incidentul din sud-estul Poloniei

, 4 știri, 32 vizualizări

"Nu știu ce s-a întâmplat. Nu știm cu certitudine, lumea nu știe. Dar sunt sigur că a fost o rachetă rusă, sunt sigur că noi am tras cu sistemele antiaeriene. Este imposibil să afirmăm ceva precis acum. Doar ancheta va permite stabilirea concluziilor" privind originea lansării rachetei căzute în Polonia, a declarat Volodimir Zelenski la un forum economic, conform unui comunicat al Președinției Ucrainei, citat de cotidianul Le Monde.

Marți seară, Volodimir Zelenski atribuise Rusiei responsabilitatea pentru incidentul din Polonia, pe care l-a calificat drept "o escaladare semnificativă" a conflictului. Miercuri, președintele Ucrainei și-a menținut afirmațiile, subliniind că racheta căzută în sud-estul Poloniei nu a fost lansată de armata ucraineană și semnalând că există informații "credibile" că ar fi fost o rachetă a Rusiei.

Polonia și Statele Unite au anunțat inițial că nu cunosc cauzele incidentului. Ulterior, Guvernul de la Varșovia a anunțat că în localitatea Przewodów a căzut o rachetă "de fabricație rusă", iar ambasadorul Rusiei a fost convocat ulterior pentru explicații. Miercuri dimineață, președintele Andrzej Duda a declarat că nu există indicii că incidentul produs marți ar fi un atac intenționat asupra Poloniei. La rândul său, premierul polonez, Mateusz Morawiecki, a afirmat că explozia probabil a fost cauzată de tentativa armatei ucrainene de a intercepta o rachetă a Rusiei.

Nu vedem nimic care să contrazică evaluarea inițială a Poloniei
Lloyd Austin,
Zelenski își schimbă poziția privind racheta căzută în Polonia.…