Cabinetul de război al Israelului pare decis să răspundă atacului Iranului, însă nu a decis până acum și cum30Foto© realitatea.net

Cabinetul de război al Israelului pare decis să răspundă atacului Iranului, însă nu a decis până acum și cum

, 70 știri, 24 vizualizări

Atacul istoric lansat de Iran a durat cinci ore. Cinci ore de teroare pentru israelienii care au urmărit cu sufletul la gură încleștarea militară. Aproximativ 350 de drone și rachete cu 60 de tone de material explozibil au avut ca țintă diferite poziții din țară. Mai exact, Teheranul a folosit 185 de drone kamikaze, 110 rachete balistice și 36 de rachete de croazieră.

"Atacul fără precedent al Iranului a întâlnit o apărare fără precedent. Este pentru prima dată când o asemenea coaliție a lucrat împreună împotriva amenințării Iranului și a forțelor proxy din Orientul Mijlociu", a declarat Daniel Hagari, purtător de cuvânt al armatei israeliene.

Peste 99% dintre amenințări au fost interceptate din timp, iar pagubele au fost mici. Imagini de la baza aeriană din Nevatim arată craterele formate în pământ, care au rămas în urma proiectilelor. Pentru apărarea anti-aeriană au fost folosite în special elementele scutului anti-rachetă Iron Dome, dar și bateriile supranumite Praștia lui David, care pot nimeri ținte aflate la 300 de kilometri distanță. Pentru prima dată, Israelul a folosit în luptă și sistemul Arrow 3, creat special pentru a opri rachetele balistice.

Considerăm că este foarte important să facem totul pentru a izola Iranul
Charles Michel,
Liderii Uniunii Europene au decis să extindă sancțiunile împotriva…
Ideea este de a lărgi regimul (de sancțiuni) existent împotriva dronelor iraniene
Josep Borrell,
Washingtonul se gândește la sancțiuni noi împotriva Iranului.…