Guvernul spaniol a decretat vineri starea de alertă în regiunea Madridului5Foto© wall-street.ro

Guvernul spaniol a decretat vineri starea de alertă în regiunea Madridului

, 9 știri, 47 vizualizări

Confruntat cu o explozie a numărului de cazuri de COVID-19 în regiunea capitalei Madrid, guvernul central spaniol a decretat vineri starea de alertă în acest oraș și în mai multe localități limitrofe pentru a putea aplica lockdown-ul parțial pe care justiția îl anulase în ziua precedentă în urma unei plângeri a guvernului regional.

Această stare de alertă, care echivalează cu starea de urgență sanitară, a intrat în vigoare cu efect imediat pentru o durată de 15 zile, a precizat ministrul spaniol al sănătății, Salvador Illa. ''Trebuie să luăm măsuri pentru a proteja sănătatea madrilenilor'' și a evita ca o explozie a cazurilor de coronavirus să cuprindă restul țării, a explicat oficialul spaniol, potrivit Agerpres.

Forțele de poliție și ale Gărzii Civile vor fi desfășurate pe marile axe rutiere pentru a controla intrările și ieșirile din capitală. Decizia guvernului condus de socialistul Pedro Sanchez a fost luată în pofida opoziției îndârjite a guvernului regional de la Madrid, condus de opoziția conservatoare.