Nu vor fi restricții la ieșirea din localități, după data de 15 mai! Marcel Vela a făcut anunțul46Foto© romaniatv.net

Nu vor fi restricții la ieșirea din localități, după data de 15 mai! Marcel Vela a făcut anunțul

, 195 știri, 343 vizualizări

Ministrul de Interne, Marcel Vela, afirmă că după 15 mai oamenii vor putea ieși din localitate, „fără a ține cont de limita de municipiu sau limita de județ”, și nu vor mai avea nevoie să completeze declarații pe propria răspundere. „Nu este impusă o limită, pentru că era foarte dificil de impus limite în aceste zone metropolitane și în consecință nu va exista o limită teritorial-administrativă în cadrul căreia să vă puteți deplasa sau să nu vă puteți deplasa”, explică Vela, potrivit news.ro.

Curtea Constituțională a stabilit miercuri că Guvernul nu poate adopta măsuri de limitare a exercițiului unor drepturi și libertăți. Acest lucru poate fi făcut doar prin lege adoptată în Parlament.

„Am decis următorul lucru: puteți să mergeți, să părăsiți localitatea, fără a ține cont de limita de municipiu sau limita de județ. Așadar nu este impusă o limită, pentru că era foarte dificil de impus limite în aceste zone metropolitane și în consecință nu va exista o limită teritorial-administrativă în cadrul căreia să vă puteți deplasa sau să nu vă puteți deplasa”, a afirmat Marcel Vela, miercuri seară, într-o înregistrare video publicată pe pagina sa de Facebook, răspunzând unor întrebări adresate.