Opt turiști rătăciți în Masivul Bucegi, recuperați de salvamontiști și jandarmi după o intervenție de aproape 10 ore5Foto© realitatea.net

Opt turiști rătăciți în Masivul Bucegi, recuperați de salvamontiști și jandarmi după o intervenție de aproape 10 ore

, 7 știri, 17 vizualizări

Opt turiști care s-au rătăcit în Masivul Bucegi au fost recuperați de salvamontiști și jandarmi după o intervenție de aproape 10 ore, relatează News.ro. Ei au reușit să facă un foc pentru a se încălzi, în condițiile în care temperatura scăzuse.

Jandarmeria Brașov a primit sâmbătă seară un apel la 112 din partea unui grup de 8 persoane, care au semnalat faptul că sunt blocate în Masivul Bucegi, pe Valea Velicanului, și nu mai pot continua deplasarea.

„Turiștii, patru femei și patru bărbați, au precizat că nu au probleme medicale, dar că sunt epuizați fizic și nu mai au rezerve de apă și hrană. În cel mai scurt timp au fost constituite două echipe de căutare, una aparținând Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov și una aparținând Salvamont Râșnov, care au început deplasarea spre zona indicată. În jurul orelor 03:30, echipajele au ajuns la turiștii care au solicitat ajutorul. Aceștia reușiseră să facă un foc, pentru a se încălzi, întrucât afară era foarte frig”, a transmis duminică Jandarmeria Română.