Proiectul de lege pentru dezincriminarea posesiei de canabis pentru consum propriu, o primă piedică în Senat4Foto© adevarul.ro

Proiectul de lege pentru dezincriminarea posesiei de canabis pentru consum propriu, o primă piedică în Senat

, 6 știri, 11 vizualizări

Comisia juridică a Senatului a dat marți, în unanimitate, raport negativ pe proiectul de lege privind dezincriminarea posesiei de canabis pentru consum propriu, în limita a 3 grame, și înlocuirea sancțiunilor penale cu amenzi cuprinse între 1.000 și 3.000 de lei pentru posesia de cantități mici de canabis pentru consum personal.

Propunerea legislativă a fost inițiată de un grup de deputați neafiliați, membri ai REPER.

Deputații propun ca sumele provenite din aplicarea amenzilor să fie folosite pentru finanțarea programelor naționale de prevenire și asistență medicală, psihologică și socială a consumatorilor de droguri.

„Proiectul nu este menit să susțină consumul de droguri, ci să-l combată. (...) Hai să lăsăm zeci de mii de cadre MAI, ca atunci când vor identifica pe cineva pe stradă ca având asupra lui canabis în limita a trei grame, să aplice o (...) amendă usturătoare, iar cei 14 procurori care acum se ocupă de mii de dosare să poată să se focalizeze asupra traficului. Trebuie să încurajăm DIICOT să își facă treaba combătând traficul”, a spus deputatul Andrei Lupu, în ședința Comisiei juridice, conform Agerpres.