Răspândirea coronavirusului este posibilă prin vorbire și chiar simpla respirație4Foto© antena3.ro

Răspândirea coronavirusului este posibilă prin vorbire și chiar simpla respirație

, 6 știri, 199 vizualizări

Dr. Harvey Fineberg, președintele comitetului din National Academy of Sciences (Academia Națională de Științe), a declarat pentru CNN că va începe să folosească o mască atunci când va merge la cumpărături. „Nu voi purta o mască chirurgicală, pentru că medicii au nevoie de acestea, dar am un batic pe care este posibil să îl port. Sau am o cagulă. Am câteva opțiuni”, a spus fostul decan al Harvard School of Public Health.

Fineberg a mai spus că scrisoarea lui a fost trimisă miercuri seară ca răspuns la întrebarea lui Kelvin Droegemeier de la Office of Science and Technology Policy al Casei Albe. El a explicat că „cercetările disponibile susțin posibilitatea că acesta poate fi transmis prin bioaerosoli generați direct prin expirația pacienților”.

Centrul pentru Controlul și Prevenția Bolilor a precizat că transmiterea virusului este posibilă de la om la om când două persoane se află la mai puțin de 2 metri distanță „prin stropi de respirație produși când persoana infectată strănută sau tușește”.