Un polițist român de 23 de ani a salvat 60 de oameni în doar trei ani. Povestea a ajuns pe un panou din New York7Foto1Video© stirileprotv.ro

Un polițist român de 23 de ani a salvat 60 de oameni în doar trei ani. Povestea a ajuns pe un panou din New York

, 9 știri, 45 vizualizări

Un polițist de frontieră din județul Bihor a salvat 60 de oameni în doar trei ani. Tânărul de 23 de ani a donat lunar sânge care a fost folosit pentru salvarea unor pacienți aflați în stare critică. Povestea lui a fost folosită într-o campanie, fiind proiectată pe un panou publicitar din New York.

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne, Robert a început pregătirile pentru a deveni polițist de frontieră în anul 2017. Atunci s-a oferit să doneze după ce a aflat că o persoană are nevoie de sânge pentru a supraviețui. La absolvirea școlii, când Robert a fost repartizat chiar în județul lui, a mers să doneze sânge la Centrul de Transfuzie Oradea.

Deoarece a aflat că centrul are mare nevoie de sânge, el le-a promis celor de la centru că va veni lunar ca să donzeze. S-a ținut de cuvânt și astfel a salvat zeci de oameni. Mai mult chiar, și-a convins colegii să participe și ei la campania de donare de sânge.