Armata israeliană anunță că a lovit „ținte teroriste în Liban”2Foto© romaniatv.net

Armata israeliană anunță că a lovit „ținte teroriste în Liban”

, 8 știri, 17 vizualizări

Potrivit unei surse politice la nivel înalt, în ciuda atacului în curs între Israel și Hezbollah și a înrăutățirii situației, echipa israeliană de negociere pleacă la Cairo, unde este programat astăzi summitul pentru discuțiile privind acordul de încetare a focului din Gaza și despre eliberarea ostaticilor. Acest lucru a fost raportat de televiziunea publică Kan.

„Suntem hotărâți să facem tot ce ne stă în putință pentru a ne proteja țara, a aduce locuitorii din Nord în siguranță la casele lor. Și vom continua să respectăm o regulă simplă: oricine ne face rău, noi îi vom răni”. Acest lucru a fost declarat de premierul israelian, Benjamin Netanyahu, potrivit Times of Israel. Netanyahu a confirmat în timpul unei reuniuni de urgență a cabinetului că Israelul a distrus mii de rachete Hezbollah în această dimineață.

Partidul șiit libanez pro-iranian Hezbollah a susținut că a lansat peste 320 de rachete Katiușa împotriva a 11 baze militare și cazărmi din nordul Israelului, ca răzbunare pentru moartea comandantului Fouad Shukr, ucis într-un raid în suburbiile de sud ale Beirutului. 30 iulie. Într-o declarație, gruparea a anunțat că a vizat unități militare israeliene. Hezbollah a declarat apoi atacul încheiat, anunțând că a „finalizat cu succes” „prima fază” a represaliilor.