AUR ar putea fi declarat partid extremist7Foto© realitatea.net

AUR ar putea fi declarat partid extremist

, 13 știri, 25 vizualizări

AUR să fie declarat partid extremist. Asta propune o inițiativa PNL. Purtătorul de cuvânt al PNL Ionuț Stroe propune adoptarea unei declarații comune a Parlamentului care să condamne modul de acțiune al AUR, ca primă formă de delimitare de partidul condus de George Simion.

„Din punctul meu de vedere, partidele democratice ar trebui să se delimiteze total de acest partid toxic numit AUR. Nu este vorba doar de ceea ce s-a întâmplat ieri, este vorba despre un bulgăre de agresivitate pe care acest partid îl crește în România, sperând să destabilizeze toate instituțiile care apără democrația. De aceea, mediul politic ar trebui să reacționeze unitar.

Noi, ca parlamentari, nu avem alte pârghii decât cele prevăzute de regulamentele noastre. De aceea, cred că o primă formă de delimitare ar fi un gest politic ferm, o declarație comună a Parlamentului, adoptată în camerele reunite, care să condamne modul de acțiune al AUR, să oficializeze această delimitare și să exprime, clar, caracterul extremist al AUR”, a declarat Stroe.