Camere audio-video montate în școli, fără să fie necesar acordul părinților și al profesorilor. Anunțul ministrului Educației, Ligia Deca4Foto© antena3.ro

Camere audio-video montate în școli, fără să fie necesar acordul părinților și al profesorilor. Anunțul ministrului Educației, Ligia Deca

, 12 știri, 31 vizualizări

Potrivit ministrului Educației, Ligia Deca, modificarea cadrului legislativ este necesară pentru ca școlile să poată decide instalarea sistemelor de supraveghere audio-video, fără a mai fi necesar acordul părinților.

Mai mult, ministrul a explicat și la ce pot fi folosite aceste înregistrări.

"Aceste înregistrări audio-video vor putea fi folosite numai în scopul investigării cazurilor sau sesizărilor de violență, respectiv a cazurilor ce vizează protecția bunurilor. Școlile nu pot folosi înregistrările audio-video în vederea evaluării profesionale a cadrelor didactice, iar această interdicție este prevăzută explicit în lege", a spus ministrul Educației, Ligia Deca, în cadrul unei conferințe de presă, potrivit edupedu.ro.

Declarația vine în contextul în care, potrivit  informațiilor primite de la inspectoratele școlare, în anul școlar trecut, au fost raportate aproximativ 5.400 de cazuri de violență. Cele mai multe dintre actele de violență raportate se încadrează în categoria „atac la persoană”, aproximativ 73% dintre ele.