Când vine iarna? Cum va fi vremea în aceasta săptămână5Foto© hotnews.ro

Când vine iarna? Cum va fi vremea în aceasta săptămână

, 7 știri, 15 vizualizări

ANM a emis luni, 28 octombrie 2024, prognoza meteo pentru următoarele 2 săptămâni.

"De mâine valorile termice vor scãdea în cea mai mare parte a țãrii, însã vor caracteriza în continuare o vreme mai caldã decât în mod obișnuit pentru aceastã datã. O posibilă răcire ar fi de așteptat spre finalul săptămânii mai ales în jumãtatea de nord a țării. Cerul va avea înnorãri temporare și izolat vor fi ploi slabe sau burnițã, cu o probabilitate mai mare în zonele montane și submontane.

Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor situa între 14 și 23 de grade, iar cele minime între 3 și 10 grade. Dimineața și noaptea, pe arii restrânse va fi ceațã", spun specialiștii de la Administrației Naționale de Meteorologie.

În primele zile ale intervalului de prognoză, valorile termice diurne se vor situa peste normele caracteristice perioadei, respectiv medii ale maximelor ce se estimează a se situa în jurul a 19 grade, cu cele mai ridicate valori în data de 28 octombrie. Începând din data de 1 noiembrie, maximele vor fi în scădere treptată, până spre medii de 16 grade. Minimele termice vor fi în general de 8...9 grade, iar din a doua săptămână vor scădea, astfel că media minimelor va fi de 1...4 grade. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi în creștere spre sfârșitul intervalului de referință.