Cătălin Drulă: „Am depus la Parlament cererea de revocare a conducerii ASF”© stirileprotv.ro

Cătălin Drulă: „Am depus la Parlament cererea de revocare a conducerii ASF”

, 6 știri, 11 vizualizări

Președintele USR, Cătălin Drulă, a declarat că a fost depusă la Parlament o cerere de revocare a întregii conduceri a Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), după retragerea autorizației de funcționare a societății Euroins, considerând că este vorba despre „o nouă țeapă pe piața de asigurări” la care ASF ar fi fost complice.

„Este o nouă țeapă pe piața de asigurări, o țeapă la care ASF este complice. Am avut City Insurance, astăzi este Euroins. Să fie limpede: ASF a lăsat Euroins să vândă hârtii A4 pe post de RCA. ASF a fost complice la o gaură care, aflăm din comunicatul lor de astăzi, a fost de 1,75 de miliarde de lei sub cerința de capital minim absolută, pe care trebuia să o supravegheze să fie îndeplinită.

O spune chiar ASF în comunicatul de astăzi că din 2022 avem o gaură de 1,75 de miliarde de lei și ei i-au lăsat în continuare pe cei de la Euroins să vândă RCA, evident niște asigurări care, compania fiind în situația în care este, nu mai au nicio acoperire. Prin urmare, am depus astăzi la Parlament cerere de revocare a conducerii ASF, atât a președintelui, cât și a consiliulu”, a spus Drulă.