Comuna din Suedia unde se vând terenuri cu 10 eurocenți pe mp este inundată cu oferte. Cât costă să ridici o casă3Foto© hotnews.ro

Comuna din Suedia unde se vând terenuri cu 10 eurocenți pe mp este inundată cu oferte. Cât costă să ridici o casă

, 4 știri, 48 vizualizări

„Am lansat această campanie la mijlocul lunii aprilie. A fost o idee puțin nebunească, dar și ca o glumă, ca să fim sinceri. A fost o operațiune de marketing”, a spus primarul din Goten.

Răspândite pe întreg teritoriul comunei, 13 terenuri au fost scoase la vânzare la prețul de o coroană suedeză (aproximativ 0,08 euro) pentru un metru pătrat. Obiectivul avut în vedere era construirea de noi locuințe într-o zonă cu o densitate redusă și impulsionarea regiunii, a precizat primarul. Suprafața parcelelor scoase la vânzarea variază între 7 și 1.200 de metri pătrați.

Odată cu achiziționarea terenului, cumpărătorul se angajează că va construi o casă în următorii doi ani. Asta înseamnă noi costuri suplimentare: autorizația de construcție (30.000 de coroane), tarifele pentru conectarea la rețeaua de alimentare cu apă (170.000 de coroane), electricitate (40.000 de coroane) și conectarea la Internet (30.000 de euro).