Cum a jucat vicepreședintele Surinamului, la vârsta de 60 de ani, într-un meci oficial de fotbal4Foto2Video© puterea.ro

Cum a jucat vicepreședintele Surinamului, la vârsta de 60 de ani, într-un meci oficial de fotbal

, 6 știri, 26 vizualizări

Meciu a fost împotriva formației CD Olimpia din Honduras, potrivit AFP. Purtând tricoul cu numărul 61 (anul nașterii sale este 1961) și banderola de căpitan, Brunswijk a rămas pe teren timp de 54 de minute în acest joc pierdut fără drept de apel pe teren propriu de echipa sa, cu scorul de 0-6, în fața Hindurasului. Ronnie Brunswijk a jucat în atac alături de Damian Brunswijk, numărul 10 și membru al familiei sale. Vicepreședintele surinamez dispută în mod regulat meciuri ale echipei sale.

Fost sergent în armată, Ronnie Brunswijk a devenit șeful rebeliunii împotriva dictatorului Desi Bouterse, în anii 1980. Bogat om de afaceri, el a fost condamnat în contumacie la opt ani de închisoare pentru trafic de droguri de justiția olandeză, în 1999, și la 10 ani de justiția franceză, însă Surinamul nu își extrădează rezidenții.

“Ronnie Brunswijk (vicepreședintele Surinamului și președintele lui Inter Moengotapoe) devine cel mai vârstnic jucător (60 de ani și 198 de zile) care a disputat un meci internațional la nivel de club”, a afirmat pe Twitter celebrul comentator sportiv “MisterChip”.