Familia Regala a Romaniei - omagiu emotionant pentru Mihai Sora - Ce spunea filosoful despre Regele Mihai3Foto© realitatea.net

Familia Regala a Romaniei - omagiu emotionant pentru Mihai Sora - Ce spunea filosoful despre Regele Mihai

, 4 știri, 19 vizualizări

Familia Regală a României i-a adus un omagiu lui Mihai Șora, decedat sâmbătă la vârsta de 106 ani, amintind că în anul 2011 eseistul a fost decorat de Regele Mihai.

„Familia Regală a României a aflat cu tristețe vestea trecerii la cele veșnice a eseistului și filosofului Mihai Șora. Membru de onoare al Academiei Române, profesorul Mihai Șora a fost unul dintre reperele intelectuale și civice ale României ultimelor decenii. În anul 2011, Mihai Șora a fost distins cu Decorația regală Nihil Sine Deo de către Regele Mihai I. Majestatea Sa Custodele Coroanei adresează condoleanțe și transmite întreaga compasiune familiei și prietenilor marelui dispărut! Dumnezeu să-l odihnească în pace”, a scris, sâmbătă, Familia Regală a României pe Facebook.

La rândul său, liderul UDMR, Kelemen Hunor, a transmis că Mihai Șora a reprezentat spiritul european de toleranță și umanism atunci când unul dintre profesorii săi de la Universitate s-a orientat către fascism, dar și când șefii săi au promovat stalinismul extremist în România.