Iohannis: ”Fii și fiice, frați, surori, părinți, bunici și prieteni și-au pierdut viața pentru a câștiga libertatea”4Foto© realitatea.net

Iohannis: ”Fii și fiice, frați, surori, părinți, bunici și prieteni și-au pierdut viața pentru a câștiga libertatea”

, 7 știri, 37 vizualizări

Președintele Klaus Iohannis afirmă, în mesajul transmis de Ziua Victoriei Revoluției Române și a Libertății, că Dosarul Revoluției ”nu are încă un deznodământ, iar această situație pătează memoria celor care au luptat și și-au dat viața pentru libertatea noastră”. El subliniază că alegerile de anul viitor reprezintă un exercițiu democratic.

”Exercitarea dreptului de vot este o datorie față de memoria celor care și-au riscat propriile vieți pentru idealurile naționale, dar și o responsabilitate pentru asigurarea unui viitor prosper pentru țara noastră. Să nu uităm niciodată sângele vărsat la Revoluție și să onorăm întotdeauna sacrificiul făcut în numele libertății”, adaugă el.

”Revoluția din Decembrie 1989 reprezintă momentul în care aspirația de zeci de ani a românilor pentru libertate a reușit să doboare comunismul, dezvăluindu-i barbaria în fața întregii lumi. Regimul comunist a însemnat frică, înfometare, deziluzie, cenzură, dispreț total pentru viață și demnitate, minciună și teroare.