Liviu Dragnea: Există o înțelegere din septembrie, să modifice Constituția ca să ajungă Klaus Iohannis premier3Foto1Video© antena3.ro

Liviu Dragnea: Există o înțelegere din septembrie, să modifice Constituția ca să ajungă Klaus Iohannis premier

, 10 știri, 85 vizualizări

Acuzatii grave lansează Liviu Dragnea in pline negocieri dintre PSD și PNL. Fostul lider social democrat a explicat că a existat un plan de inlăturare a USR de la guvernare incă din septembrie si tinta reală a modificării Constituției este accederea lui Klaus Iohannis la funcția de prim-ministru.

Modificarea Constitutiei României ar putea duce la schimbări importante pe plan politic. Un dintre acestea este trecerea țării de la un sistem de conducere semi-prezidențial la unul parlamentar.

Așadar, intr-o interventie publică, Liviu Dragnea sustine că adevărata miză a negocierilor dintre PSD și PNL este tocmai dorința președintelui Klaus Iohannis de a modifica constituția și de a deveni prim-ministru. Fostul lider social democrat sustine că aceste lucruri s-au discutat incă din septembrie in momentul in care, la negocieri, au participat Klaus Iohannis, Marcel Ciolacu, Hellving, Bode și Florin Cîțu.