Maia Sandu susține că Prigojin a încercat să o înlăture de la putere5Foto© hotnews.ro

Maia Sandu susține că Prigojin a încercat să o înlăture de la putere

, 9 știri, 23 vizualizări

Președinta Republicii MoldovaMoldovaMoldova, Maia Sandu, a afirmat într-un interviu publicat vineri de Financial Times că țara sa a zădărnicit o tentativă a liderului defunct al grupării paramilitare ruse Wagner, Evgheni Prigojin, de a provoca o insurecție care să o înlăture de la putere.

Potrivit președintei Maia Sandu, gruparea Wagner a urzit acel plan de destabilizare a țării sale la începutul anului, iar în prezent Rusia folosește diferite metode pentru a cumpăra voturi înaintea unei serii de alegeri, în special cele prezidențiale care vor avea loc anul viitor în Republica Moldova, cum ar fi introducerea în această țară a unor bani din contrabandă sau a unor carduri bancare emise în Dubai, citează Agerpres.

„Informația pe care o avem este că a fost un plan pregătit de echipa (lui Prigojin)”, ce urmărea să provoace manifestații antiguvernamentale care să degenereze în violențe. „Situația este cu adevărat dramatică și trebuie să ne protejăm”, spune Maia Sandu, vorbind despre situația actuală.