Parchetul European și DNA verifică achiziția celor 600 de BMW-uri de către Ministerul de Interne5Foto© libertatea.ro

Parchetul European și DNA verifică achiziția celor 600 de BMW-uri de către Ministerul de Interne

, 6 știri, 76 vizualizări

Poliția a transmis, într-un răspuns oficial pentru Europa Liberă, citat de news.ro, că „a pus la dispoziția Parchetului European toate documentele relevante cu privire la această achiziție”. De asemenea, a precizat că nu au fost încă recepționate mașinile.

Răspunsul Poliției Naționale vine după ce, la începutul acestei săptămâni, Europa Liberă a solicitat informații despre derularea acestui contract și dacă instituții de cercetare și control, precum Direcția Națională Anticorupție, Curtea de Conturi, Ministerul Transporturilor sau Comisia Europeană au cerut detalii despre contractul pentru livrarea celor 600 de BMW-uri pentru Poliție.

Și Direcția Națională Anticorupție (DNA) verifică achiziția din 2021 a Poliției, procedură de cumpărare la care s-a prezentat un singur ofertant, după o primă etapă așuată. Surse judiciare au precizat, în exclusivitate pentru Europa Liberă, că DNA a deschis dosarul penal în toamna anului trecut, după ce s-a autosesizat. Aceleași surse au mai spus că și acum dosarul este în faza de cercetare in rem, adică nu există nicio persoană suspectă.