Patru persoane trimise în judecată pentru corupție în dosarul Electrocentrale Rovinari2Foto© puterea.ro

Patru persoane trimise în judecată pentru corupție în dosarul Electrocentrale Rovinari

, 7 știri, 17 vizualizări

În centrul atenției se află un caz de dare de mită în valoare de 5.000 de euro, oferit de unul dintre „băieții deștepți” unui director al Sucursalei Electrocentrale Rovinari, Iosif Chircă. Afaceristul Eugen Petru Ion, administrator al SC TECHNO MONTAJ SR, este cercetat pentru acest act ilicit, în care a fost implicat și tatăl său, Dumitru Ion.

Conform informațiilor obținute din dosarul aflat la instanța de judecată, Eugen Petru Ion i-a oferit personal suma de 5.000 de euro lui Iosif Chircă, directorul Sucursalei Electrocentrale Rovinari, pentru a facilita încheierea unor contracte avantajoase între compania sa și Societatea Complexului Energetic Oltenia S.A. (CEO).

Investigațiile DNA dezvăluie că Dumitru Ion, tatăl afaceristului, a fost cel care a orchestrat această manevră de mituire, îndemnându-și fiul să ofere suma de bani lui Iosif Chircă. Într-o discuție telefonică, Dumitru Ion a insistat ca fiul său să remită suma de 5.000 de euro directorului Chircă, pentru a asigura buna desfășurare a afacerilor lor.