Vikor Orban a ajuns la Băile Tușnad. Șeful CJ Harghita cere intervenția Jandarmeriei pentru discursul premierului maghiar6Foto© observatornews.ro

Vikor Orban a ajuns la Băile Tușnad. Șeful CJ Harghita cere intervenția Jandarmeriei pentru discursul premierului maghiar

, 6 știri, 103 vizualizări

Președintele Consiliului Județean (CJ) Harghita, Borboly Csaba, cere intervenția forțelor de ordine, după ce mai multe organizații românești au anunțat că vor fi prezente, sâmbătă, la discursul pe care premierul Ungariei, Viktor Orban, îl va susține la Universitatea de Vară de la Băile Tușnad.

Într-un comunicat transmis presei, Borboly menționează că, potrivit unor informații care circulă în mediul online, "un grup de activiști extremiști, care au legătură cu Mihai Tîrnoveanu", se pregătesc să participe sâmbătă la Universitatea de Vară de la Băile Tușnad.

În acest context, președintele Consiliului Județean Harghita a adresat o scrisoare Ministerului de Interne, în care a solicitat ca forțele de ordine să intervină "pentru a nu expune comunitatea la o nouă rușine, așa cum s-a întâmplat în data de 8 iulie, la Valea Uzului".