Volkswagen ia pentru prima oară în istoria sa în considerare ideea de a închide uzine auto din Germania9Foto© antena3.ro

Volkswagen ia pentru prima oară în istoria sa în considerare ideea de a închide uzine auto din Germania

, 13 știri, 10 vizualizări

Volkswagen cântărește dacă să închidă fabrici în Germania, pentru prima dată în istoria sa de 87 de ani, în contextul în care încearcă să avanseze cu reducerile de costuri, pe fondul creșterii concurenței din partea producătorilor de mașini electrice din China, potrivit CNN.

Într-o declarație de luni, producătorul auto german, una dintre cele mai mari companii auto din lume, a afirmat că nu poate exclude închiderea fabricilor din țara sa natală. Alte măsuri pentru a „pregăti viitorul” companiei includ încercarea de a rezilia un acord de protecție a locurilor de muncă cu sindicatele, care a fost în vigoare din 1994.

„Industria auto europeană se află într-o situație foarte solicitantă și gravă”, a declarat directorul general al Grupului Volkswagen, Oliver Blume. „Mediul economic a devenit și mai dur, iar noi concurenți intră pe piața europeană. Germania, în special, ca loc de producție, rămâne tot mai în urmă în ceea ce privește competitivitatea.”