Xiaomi dezvăluie prima sa mașină electrică5Foto1Video© economie.hotnews.ro

Xiaomi dezvăluie prima sa mașină electrică

, 6 știri, 31 vizualizări

Compania chineză Xiaomi dezvăluie primul model de mașină electrică. SU7 își propune să rivalizeze cu Porsche sau Tesla. Xiaomi este cunoscut pentru producția de telefoane și gadget-uri,aventurarea sa pe piața mașinilor electrice fiind o premieră. Sedanul SU7, unde SU reprezintă prescurtarea pentru „Speed Ultra”, este una dintre cele mai așteptate lansări ale acestui an.

Conform informațiilor furnizate de Reuters, Lei Jun a declarat că mașina realizată de Xiaomi dispune de un „super motor electric” capabil să asigure viteze de accelerație mai rapide decât cele ale mașinilor Tesla și vehiculelor electrice Porsche.

Prețul noului model de mașină rămâne un mister CEO-ul companiei chineze nu a dezvăluit încă prețul pentru prima mașină electrică a companiei, însă a subliniat intenția Xiaomi de a deveni un actor important în industria globală a producției auto. Cu toate că nu există încă o dată oficială de lansare, se pare că noul Xiaomi SU7 nu va întârzia să apară pe piață în primele luni ale anului 2024.